Bøker utgitt på Anna Forlag

Sett fra venstre

Artikkelsamlingen  Sett fra venstre (2007) har undertittelen ”Kulturjournalistikk gjennom seksti år” og er en kavalkade av tidsskrift- og avisartikler som ikke har vært trykt i bokform før, i et tidsspenn fra 1947 til 2006. Det dreier seg om kronikker, debattinnlegg og frie refleksjoner om politikk, språk, litteratur og populærkultur, med en markert interessedreining fra ”boklivet” til de siste års fjernsynsserier.

Noen artikkeltitler fra de siste ti årene: ”Alle andre skriver galt norsk”, ”Kvinner i en diskriminert sjanger”, ”Om diktere og tenkere og dommere og bødler”, ”Hvem skal betale for bøkene?”, ”Ærlige Ernie mellom pirayaer”, ”Om å lese om igjen”, ”Spottegauken Nordahl Grieg”, ”10 gleder seg, jeg rusler hjem. Halleluja!”, ”Men Jack Aubrey kom aldri til Norway”, ”Den stupide sjefen”, ”Parodien og det hellige” og ”Nazisten som menneske”.

Hjerte, smerte, blod og død

Hjerte, smerte, blod og død er en samling artikler om «trivialiteter og kriminaliteter».  Artiklene har opprinnelig vært publisert i forskjellige tidsskrifter i årene 1963 – 1994. Boka ble utgitt i 1995, og er utsolgt fra forlaget.


Bøker utgitt i samarbeid med andre forlag

Dødens fortellere (Eide forlag)

Dødens fortellere ble utgitt i 1993. Den er forlengst utsolgt fra forlaget, og forsvinner også fort når den kommer på en antikvariat-liste.